25 Kasım 2011 Cuma

YASEMİNYOLUNDAGEREK'İN SİZE BİR SÜRPRİZİ VAR:
MYMACCHİATO.COM ARTIK BİZLERLE…

Yaseminyolundagerek.blogspot.com olarak size bir sürprizim var. Bundan sonra mymacchiato’da yazıları ile bizimle birlikte olacak. “Tanımadığınız biriyle randevuya çıkmak”, “Yeni trend ilişkiler”, “İlişki doğuran hobiler”, “Ayrılmanın dayanılmaz hafifliği”, “3 yılı aşkın ilişkilerin +’ları ve –‘leri”, “70,80,90 doğumlu jenerasyonlara göre karşılaştırmalı ilişki anlayışı” gibi daha birçok konuda mymacchiato bizleri bilgilendirecek.

Mymacchiato’nun ilk yazısı bekarlar için önemli bir kaynak niteliğinde… Açıkçası okuyun, okurken de notlarınızı alın, benden söylemesi… Haa bu arada Mymacchiato kim mi? O zaman 1 tık daha yapmanız gerekecek. www.mymacchiato.com


FLÖRTÖZ MEKANLAR VE GECE GEZGİNLERİNE TAVSİYELER…
 
Koca şehirde gidecek eğlenecek yer bulamıyorum diyorsanız, yeni, eski mekanlara beraber tekrar bir göz atalım.

Şişhane son 2-3 senedir Beyoğlu'nu yeniden cazip hale getirdi. Köşe başında Northshields'e takılıp büyük menüler ve zengin bira seçeneği ile hafta içini renklendirebilirsiniz. Cuma ve cumartesi günleri için ise sıra sıra dizilmiş Bird, Baylo ve Goodmood bar-bistro konsepti ile bizleri cezbediyor. Hemen yan yana konumlanmış olan bu 3 mekan ortamdan sıkıldığınız anda bir diğerine zıplama avantajına sahip. Baylo ve Goodmood son birkaç ay içerisinde açıldı. Bird ise 2. senesinde müdavimlerini çoktan oluşturdu bile. Özellikle hafta sonları çok kalabalık, girişte sıkıntı yaşamak istemiyorsanız hafta arası nispeten sakin zamanlarda uğramakta fayda var.


 Mekanlarda 2 tür kalabalık var. İlki gece hayatına çok düşkün olmayan ama eksik de kalmak istemeyip trendleri takip etmeye çalışan kitle. Akşam late-dinner rezervasyon yapılır, saat 12'ye varmadan, müzik ve ortam yeni yeni hareketlenmeye başlamışken dolu bir mideyle kalkılır. Diğer grup ise gece kuşları. Yemekten çok içme kısmı ile ilgilidir. 11'den önce mekana uğradığı görülmemiştir. Tek başına ya da bir arkadaşı ile bara kurulur, gelsin sauvignon blanc gitsin jack, müziğini dinler, diğer müdavimlerle birlikte ortamın keyfini çıkarır. Amacınız biraz eğlenmek biraz da flört ise gece kuşlarını takip edin. Flörtün de görünmez kuralları var tabi. Gece boyunca bir bardak bira, kokteyl ya da soda ile oyalanıp sansar gözlerle ortalığı kesmek işe yaramayacaktır. Cep telefonları ise mümkünse cebinizde kalsın, sürekli telefonunu kontrol eden, facebook'unda statüsünü güncelleyen birinin dışarıya verdiği mesaj: ben çok sıkıcı ve loser biriyim, sakın yanıma yaklaşmayın!! Etrafınızın farkında olun ama devamlı başkalarını gözlemlemeyin. Akışına bırakın, eğleniyormuş gibi yapmak yerine gerçekten eğlenmeyi deneyin.


Gece yarılarına kadar dışarıda olmaktan hoşlanmayanlar için eğlenceli mekan yok mu? Yine Şişhane'de hemen metro çıkışında bulunan MissPizza nefis pizzaları ve şarap çeşitleri ile akşam üzeri saat 5'ten sonra çok hareketli. Sigara içenler için açık terası da bulunuyor. Nişantaşı da iyi bir tercih olabilir. Malum Atiye sokak trafiğe kapatılınca bütün cafe-bar'lar da burada toplaştı. Klasik bir tercih olarak Salomanje'ye uğrayabilir ya da Elio, Hardal vb. iç içe geçmiş mekanlarda dışarıda bir masa edinip etraf ile kaynaşabilirsiniz.


 Türkçe müzik dinlemek isteyenler için ilk akla gelen 3 adres; Cahide 3D (nam-ı diğer Nahide), Kaff ve Eelence. Eelence sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenme imkanı sunuyor ancak içerisi her daim çok kalabalık, izdihamda ayakta duracak bir yer bulabilirseniz ne mutlu! Kaff mutlaka rezervasyon gerektiriyor. Loca ve ağır abi konsepti ile pavyon havasında, biraz içinizi bayabilir. Cahide 3D bildiğimiz Nahide, Selami Şahin ile güzel bir çıkış yakaladı. Ancak sadece yemekli rezervasyon kabul etmeleri, bar-stand için yer ayırtamamamız artık modası geçmiş bir uygulama. Çok özel bir gece değilse ya da misafiriniz yoksa artık kimse yemekli rezervasyon yapıp bütün gecesini aynı mekana bağlamak istemiyor. Akşam 8'de git, yemeğe otur, 10'da yemek bitsin şarkıcı çıksın ölme eşeğim ölme… Türkçe müzik dinlemek isteyenleri otantik dekor ve klasik gazino-pavyon anlayışı ile kısıtlamamak lazım. Daha modern seçeneklere ihtiyacımız var.


 Son olarak yeni bir keşif, Galata'da tasarımcılar sokağında konumlanmış hemen Arzu Kaprol'ün yanında yer alan Otel Georges. Enfes bir butik otel, girişte sizi resepsiyon yerine şık bir bar karşılıyor. Yemekler güzel, dekorasyon şık, ortam cosy. Eh daha ne olsun!
Yazan: www.mymacchiato.com 
http://twitter.com/#!/YaseminTopoglu

2 yorum:

  1. İlginç ve iyi fikirmiş aslında canım kahve çekti ama şimdi :)
    ben de beklerim..
    www.nzlsyn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. mymacchiato gerçekten de iyi bir fikir :)

    YanıtlaSil