6 Ekim 2011 Perşembe

İMKANINIZ VARSA 
ALTIN PORTAKAL’I TAKİP EDİN


Bu yıl 48. düzenlenen Altın Portakal birçok ilke sahne oldu. Bu ilkler iyi ki de oldu dedirtecek türden. Bir kere bu yıl Altın Portakal erken başladı diyebiliriz. Çünkü 80 yılında düzenlenemeyen Altın Portakal’da o yıl gösterilecek filmler bu yıl seyredildi ve ödüllendirildi. “Geç Gelen Altın Portakal Film Gösterimleri” başlığı adı altında filmler 2-7 Ekim tarihleri arasında yıllar sonra seyircisiyle buluşmuş oldu.
İşte böyle bir düzenlemenin ardından diyebiliriz ki 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sansürle hesaplaşmaya devam ediyor. 80 yılında Altın Portakal’ın yapılamaması nedeniyle festivalde ancak bu yıl seyredilmesi mümkün olan filmlerin ardından şimdi de 1980’de sansür nedeniyle Türkiye gösterimi yasaklanan Korhan Yurtsever’in yönetmenliğini yaptığı ‘Kara Kafa’ filmi de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Tam 31 yıl sonra seyircisi ile buluşmaya hazırlanan ‘Kuru Kafa’da, Cafer adlı bir işçinin, tatil dönüşü eşi ve iki çocuğunu Almanya’ya götürmesi; eşi ve çocuklarıyla Almanya’daki yaşam serüveni anlatılıyor. İşsiz kalınca bunalıma giren Cafer, kendini içki ve kumara verir. Fabrikada çalışan eşi siyasal örgütlerle ilişkiye girer, “bilinçlenir”; eşiyle çatışmaya girer.
Filmin başrollerinde ise Betül Aşçıoğlu, Savaş Yurttaş ve Macit Flordin yer alıyor.
“Kara Kafa”, 8 Ekim Cumartesi saat 20.30’da AKM Aspendos, 12 Ekim Çarşamba saat 12.00’de Özdilek AVM, 13 Ekim Perşembe AKM Perge salonlarında gösterimde olacak.
Antalya’daki bu gösterimlerden sonra ‘Kara Kafa’ tüm Türkiye’de ne zaman gösterime girecek merak içerisindeyim. Özellikle Savaş Yurttaş’ın yer aldığı döneme ait ve zamanı yansıtan, sosyal içerikli filmleri her zaman beğenmişimdir. Antalya’da izleyemediğim için şimdi İstanbul gösterim tarihini sabırsızlıkla beklemekteyim.http://twitter.com/#!/YaseminTopoglu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder