10 Ekim 2011 Pazartesi

 ‘KAMPÜSTE SENFONİK AKŞAMLAR’ ZAMANI

Ferit Şahenk deyince ilk olarak aklınıza ne geliyor diye sorsam birçoğunuz, “Doğuş Grubu, NTV, Garanti Bankası…” diyecektir. İşte üç yıl öncesine kadar benim de aklıma bunlar gibi eşleştirmeler gelecekti mutlaka. Ancak son 3 yıldır Ferit Şahenk deyince benim aklıma her şeyden sanata ve sanatçıya verdiği değer geliyor aklıma.

Doğuş Grubu bünyesinde özellikle gençlerin klasik müzikle daha iç içe olması yönünde yapılan çalışmalar kuvvetli bir alkışa eş değer. Yaz-kış ayrı etkinliklere imza atan Doğuş Grubu, özellikle kış döneminde düzenlenen ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ organizasyonu ile de önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

2007 yılında Doğuş Grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir protokol imzaladı ve bu protokolle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, CSO ile 2009 yılında ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ın ilki gerçekleştirdi. 2009 yılında Anadolu şehirlerine yapılan turne ile start alan organizasyon her yıl başka şehirleri ve şehrin insanlarını klasik müzik ile buluşturuyor. Amaç ise CSO’yu bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmek.

‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi bu yıl İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde 5 ayrı ilde gerçekleştirilecek. Bu yıl 22-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek turnenin durakları; Kayseri Erciyes Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi olarak belirlendi.

22 Ekim’de Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde start alacak “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi, 24 Ekim Pazartesi günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde, 25 Ekim Salı günü Malatya İnönü Üniversitesi’nde, 27 Ekim’de Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde ve 28 Ekim’de Mardin Artuklu Üniversitesi’nde vereceği 2 konser ile turneyi noktalayacak.

CSO; Şef Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştireceği konserlerin Sivas, Malatya, Urfa ve Mardin duraklarında dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’e ve Ankara Devlet Opera Solistleri Funda Ateşoğlu, Esin Talınlı ve Çiğdem Önol’dan oluşan 3 Soprano’ya eşlik edecek.  Orkestra, Kayseri konserinde ise CSO keman solisti Çağıl Yücelen Akın ve yine 3 Soprano ile birlikte sahne alacak.

Doğuş Grubu bu proje ile 2010’da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon’daki konserlerle 5500 kişiye ulaştı. Ben de geçen yıl turnenin Erzurum ayağında bir basın mensubu olarak yer aldım. Özellikle Rengim Hoca’nın (Gökmen) tüm turne boyunca nasıl yoğun bir tempo içinde olduğunu anlatsam inanın ne ben anlatabilirim ne de siz anlayabilirsiniz ama Rengim Hoca’yı tanısanız tüm yorgunluğa rağmen mesleğini ya da bence müziğe ne kadar bağlı olduğunu anlayabilirsiniz. Tüm komplekslerden uzak egonun yanında uğramadığı Rengim Gökmen’in Erzurum’da ki konserde aldığı alkışların ne desibelini ne de Rengim Hoca’nın kaç defa bis yaptığını hatırlamıyorum. Ama hatırladığım bir şey var ki; Erzurumluların o gün klasik müziğe aşık olduğu.http://twitter.com/#!/YaseminTopoglu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder